Authentiek leiderschapstraining

Écht staan voor je eigen kwaliteiten en persoonlijkheid is niet altijd gemakkelijk. Vaak pas je je bewust en onbewust aan op situaties op het werk of thuis. Dat kost energie.

Om daadwerkelijk je eigen authentieke kracht in te zetten is het van belang goed te weten wie je bent en wat je in huis hebt. Om dat ook uit te dragen is onder andere durf en doorzettingsvermogen nodig. In deze authentiek en persoonlijk leiderschapstraining ben jij als unieke persoonlijkheid met eigen kwaliteiten en eigenschappen onderwerp van onderzoek. Jouw individuele leervraag staat centraal. In de individuele coachingssessies werken we aan inzicht: waarom doe je wat je doet? De meerwaarde van een groepstraining is onder meer de (h)erkenning en de interactie met andere deelnemers. Dus je krijgt de kans om in een groep feedback te krijgen en te oefenen met jouw nieuw verworven inzicht, kennis en gedrag.

Voor wie is de leiderschap training?
Je kunt je voor de training Authentiek en Persoonlijk leiderschap inschrijven wanneer je je herkent in één of meer van de onderstaande vragen:

 • Voel je je snel aangevallen wanneer iemand iets zegt over je werk?
 • Loop je tegen dezelfde problemen aan wanneer je samenwerkt met anderen?
 • Zit je niet lekker in je vel of wringt er iets?
 • Vind je het moeilijk om collega’s mee te krijgen met je ideeën?
 • Voel je je klein in het contact met je leidinggevende en lukt het hierdoor niet om te laten zien wat je kan?
 • Voel je je leeg en vermoeid na een werkdag of overleg?

Inhoud van de training
In deze training worden kennis- en ervaringsgerichte oefeningen ingezet om de deelnemers in beweging te laten komen. Hierbij ligt de focus op persoonlijke groei en ontwikkeling van authenticiteit. Op deze manier ontstaat op natuurlijke wijze de volgende stap om zelf richting te geven aan het (werk)leven dat jij wil leiden. De training is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

(telefonische) Intake
Er wordt gestart met een uitgebreide intake met één van de coaches. Hierin wordt je vraag of behoefte besproken en komen de coach en deelnemer tot een concreet en realistisch leerdoel voor de training.

Eerste individuele sessie
Je leervraag wordt uitgediept en gekoppeld aan concrete gedragsexperimenten waarmee in de praktijk aan de slag wordt gegaan.

Twee groepstrainingen
Samen met je medecursisten werk je verder aan je thema’s. Er wordt van en met elkaar geleerd door het geven en ontvangen van feedback.

Tweede individuele sessie
Op maat verder ontwikkelen van je authentiek en persoonlijk leiderschap, met eventueel thuiswerkopdrachten die samen met de coach worden opgesteld.

Terugkoppeling naar de werkpraktijk
Met andere deelnemers kijk je terug op ieders ontwikkeling gedurende de training. Je maakt een concreet plan hoe je je verdere ontwikkeling in de werkpraktijk wilt gaan realiseren.

De training duurt gemiddeld vier maanden: dit is afhankelijk van de persoonlijke behoefte, het thema en de terugkoppeling naar de dagelijkse praktijk van de deelnemer. Door de combinatie van individuele coachingsessies en groepstrainingen is het mogelijk zowel bij je eigen nieuwe verworven inzicht stil te staan als ook de (h)erkenning en interactie met andere deelnemers te ervaren.

Resultaat

De training Authentiek en Persoonlijk leiderschap biedt de volgende resultaten:

 • Jezelf (weer) krachtig en zelfverzekerd voelen
 • Authentiek durven zijn
 • Professioneel geven en omgaan met feedback
 • Effectiever worden in de samenwerking met anderen
 • Winnen aan overtuigingskracht
 • Leren stellen van grenzen
 • Je eigen ‘handleiding’ helder hebben: wat heb jij nodig om goed in je vel te zitten?
 • In de samenwerking met anderen, vertrouwen op je eigen kracht.

Praktische informatie

Leiderschap training Nijmegen / Arnhem
Locatie: Nijmegen of Arnhem (Deze training wordt ook incompany gegeven op een locatie naar keuze)
Zakelijk tarief: op aanvraag, incl. lunch, koffie/thee en naslagwerk (particulier tarief op aanvraag)
Traject duur: binnen tijdsduur van 4 maanden waarin 2 dagdelen van 3 uur groepstraining, 2 coachingsessies van 1.5 uur en tijd voor thuiswerkopdrachten
Aantal deelnemers: minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw leven & loopbaan?
Neem contact op