Het Ontwikkeladvies (NL leert door)

Vanaf 1 december as. kan ik weer nieuwe klanten aanmelden voor het Ontwikkeladvies!

Dus meld je nu hier aan voor het ontwikkeladvies. Je krijgt dan rond 1 december bericht wanneer wij kunnen starten. Daarnaast ben je natuurlijk nu ook van harte welkom voor loopbaanbegeleiding! Lees hier meer over loopbaanbegeleiding en de mogelijkheid voor een vrijblijvende kennismaking.


Er is door de Corona-crisis een heleboel veranderd op de arbeidsmarkt. Mensen raken hun baan kwijt, mensen die geen zekerheid hebben voor de toekomst en mensen die door het thuis werken tot nieuwe (loopbaan) inzichten zijn gekomen. Om de gevolgen van deze crisis te beperken is de overheid gekomen met het crisisprogramma “NL Leert Door”. Onderdeel daarvan is het gratis ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden.

Gratis ontwikkeladvies voor werknemers en werkzoekenden

Het Ontwikkeladvies kan op verschillende manieren ingezet worden. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden als je in dienst bent bij een werkgever, of werkzoekende bent en op dit moment een WW-uitkering ontvangt of als zzp-er. Ook kan het initiatief bij de werkgever zelf vandaan komen, bijvoorbeeld om aan de verplichtingen van de NOW 2.0 te voldoen.

Met het Ontwikkeladvies kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Samen kijken we naar je huidige werk en de verwachte toekomst van dit werk. Naar wat je kunt en leuk vindt en waar eventueel kansen voor jou liggen op de huidige arbeidsmarkt. Ik help je ook om nieuwe plannen in gang te zetten. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Uiteraard stemmen wij dit af op jouw behoefte! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Arbeidsmarktpositie en arbeidskansen
  • Sollicitatievaardigheden
  • Omscholing-studieadvies
  • Toekomstbestendigheid loopbaan
  • Carrière switch
  • ‘Plan B’ maken voor eventueel baanverlies.

Het Ontwikkeladvies biedt de mogelijkheid om, in een veilige omgeving en zonder verplichtingen, met een professionele loopbaanadviseur, over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Ook ik als gecertificeerd loopbaancoach doe mee!

Wat houdt het ontwikkeladvies in?

Het Ontwikkeladvies (Loopbaanadvies) bestaat uit:

  • Arbeidsmarktscan (digitaal in te vullen)
  • Drie individuele coachingsgesprekken van 1,5 uur (deze gesprekken kunnen via Zoom of in mijn praktijkruimte in Nijmegen)
  • Opdrachten om o.a. jouw kwaliteiten, talenten, wensen en drijfveren te ontdekken
  • Je eigen Ontwikkelplan opstellen
Subsidie vanuit de overheid

Het Ontwikkeladvies is een regeling die door de overheid gesubsidieerd wordt. Vanwege de impact van de corona-crisis is besloten de regeling die in 2018 – 2019 van kracht was opnieuw beschikbaar te stellen voor 2020 – 2021. Het doel van het Ontwikkeladvies is om een goede keuze te maken in je loopbaan, of dit nu een keuze voor een opleiding, omscholing of cursus is, of een nieuwe baan binnen of buiten de sector waar je nu werk. Dat maakt niet uit. De afgelopen jaren heb ik met succes het Ontwikkeladvies ingezet voor mijn cliënten. Ook het beheer van het subsidiedossier en het aanvragen van de subsidie verzorg ik.

Hoe werkt Het Ontwikkeladvies?

Als je woonachtig bent in Nederland en nog niet met pensioen bent kom je in aanmerking voor de subsidie. Wel zijn voor december 2020 50.000 ontwikkeltrajecten te vergeven. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Belangrijk dus om er op tijd bij te zijn!

Wil jij wel aan de slag met het ontwikkeladvies? Neem dan hieronder contact op!

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw leven & loopbaan?
Neem contact op