Outplacement

“Een outplacementtraject kan een hele verandering zijn, maar biedt ook nieuwe kansen en zicht op een nieuwe baan en/of loopbaanrichting kan veel energie geven!”

Met outplacement wordt meestal bedoeld: vertrek uit de huidige functie en/of organisatie. Outplacement voelt soms als een (harde) breuk in je loopbaan en kan gepaard gaan met flinke emoties. Tegelijkertijd kan het de weg openen voor een nieuw loopbaanperspectief!

In mijn outplacementprogramma begeleid ik je vanaf het vertrek uit de huidige functie en/of organisatie tot en met de nieuwe werkplek. Daarbij besteden we allereerst aandacht aan het ‘afscheid nemen’. Vervolgens richten we ons op het bepalen van het jouw loopbaanperspectief via het ‘Koersonderzoek’. De nieuwe koers in de loopbaan zal in alle opzichten vitaliserend en stimulerend moeten te zijn. Als die optimale koers is bepaald gaan werken wij aan marktoriëntatie, netwerken, solliciteren en tenslotte baanverwerving!

Jij staat zelf aan het roer, ik vaar een bepaalde periode mee

Gedurende het outplacementtraject zal ik je individueel begeleiden met passende coachingsvormen en methodieken. In onderling overleg bepalen we hoe het traject opgebouwd wordt en welke begeleiding passend is bij jouw persoon en fase in je leven/werk. Het bevorderen van jouw zelfsturing staat telkens voorop. Via zelfsturing word je bekwaam in het vormgeven van je eigen loopbaan.

Reacties van cliënten:

“Zeer ervaren en betrokken coach. Geeft persoonsgerichte en doelmatige begeleiding. Je krijgt concrete en bruikbare adviezen, waarbij je tegelijkertijd dicht bij jezelf kan blijven. Het traject heeft mij belangrijke nieuwe inzichten opgeleverd die ik voor de rest van mijn carrière mee zal nemen.” Frederike Haverkamp, AIO Heelkunde

“In mijn outplacement traject met Max heeft Max tijd besteed aan mijn lange termijn ontwikkeling. In plaats van te leren een CV te schrijven en up-to-date te raken met solliciteren, is tijd gestoken in wie ik ben, hoe ik werk en dat verhaal helder te maken. Hierdoor blijkt dat het verhaal sterk en interessant is, want het is van mij. Max heeft dus niet gewerkt aan de kleine kwaliteit (het vinden van de volgende baan) maar aan de grote kwaliteit, het zinvol ingaan van de volgende helft van het werkzame leven.” Paul ten Broeke, sr. onderhouds engineer bij SPIE Maintenance Advies

“Max heeft mij in een periode van omschakeling begeleid bij het zoeken naar mijn sterkste kwaliteiten. De kunst was deze zo te gebruiken dat mijn verlangens zoveel mogelijk recht gedaan werd. Deze zoektocht heeft geleid tot het beginnen van een eigen bedrijf in de ambachtelijke sfeer terwijl ik daarnaast als vrijwilliger in de zorgsector aan de slag ging. Dit was voor mij een schot in de roos!” Ben Heesink, eigenaar Heesink Interieur Project

Outplacement in regio Nijmegen – Arnhem Als outplacementcoach richt ik mij op de regio Nijmegen – Arnhem: Lent, Bemmel, Huissen, Wijchen, Beuningen, Elst, Malden, Groesbeek, Oss, Grave, Uden, maar ook buiten deze regio ben je natuurlijk van harte welkom. Neem hieronder contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw leven & loopbaan?
Neem contact op