Lichaamsgerichte coaching

Als je wilt kiezen voor lichaamsgerichte coaching gaan we werken met jouw hoofd én lichaam. We zullen dan niet alleen jouw denken (hoofd) maar vooral ook je lichaam als uitgangspunt nemen in de begeleiding.

Wat is lichaamsgerichte coaching?
Bij lichaamsgerichte coaching gaan we ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer je voor langere tijd emotionele/psychische klachten hebt, komen die vaak uiteindelijk via het lichaam tot uiting. Dit kan resulteren in lichamelijke klachten, zoals een gevoel van stress, onzekerheid, een gespannen houding, hoofdpijn, buikpijn, etc.

Tijdens lichaamsgerichte coaching leer je bewust te worden en betekenis te geven aan de signalen van jouw lichaam. Zo ontstaat er een groter inzicht in de wisselwerking tussen je lichaam en je geest. Ik zal je aanmoedigen om contact te maken met deze lichamelijke beleving en je daarbij zowel lijfelijk als verbaal te uiten. Dit zorgt voor een herstel van de harmonie/balans tussen lichaam en geest, waardoor je (weer) kan werken aan jouw wensen en verlangens in je leven en loopbaan!
Je lichaam heeft een eigen wijsheid en een eigen inzicht in situaties en ervaringen. In de loop der levensjaren heeft je lichaam veel ervaren en het effect van die ervaring is in je lichaam opgeslagen. Als je die ervaring aanspreekt, komt het lichaam ook met oplossingen! Lichaamsgerichte coaching nodigt je uit om hoofd en lijf sámen te gebruiken.

Wanneer kiezen voor lichaamsgerichte coaching?
.. ik heb weinig vertrouwen, ik voel me onzeker (werk of privé), ik maak moeilijk contact met mezelf en/of met een ander, ik voel me onrustig in mijn werk/loopbaan, ik voel me ‘niet thuis’ in me werk, ik schaam me voor (..), ik voel me niet lekker in m’n vel zitten, ik voel me neerslachtig/depressief, ik vertrouw mensen slecht, mijn partner en ik groeien uit elkaar.. etc.

Wat gaan we doen?
Tijdens lichaamsgerichte coaching zullen we naast praten ook vooral oefeningen met het lichaam doen. Er zijn veel manieren om het lichaam te betrekken bij de begeleiding, bijvoorbeeld door: ademhalingsoefeningen, meditatie/mindful-oefeningen, aanraking, rollenspel, ruimtelijk en systemisch werken, coachingsgesprek, opstellingen en meer. In onderling overleg bepalen we samen wat we gaan doen en op professionele wijze betrek ik jouw lichaam bij de begeleiding. Meer en meer word je zo alert op wat er in je lichaam gebeurt en kan je daaraan woorden geven. Door je lichaam meer te ervaren, leer je jezelf steeds beter kennen. We werken in wederzijds vertrouwen en openheid/eerlijkheid. Zo kan jouw eigenheid en persoonlijkheid ruimte krijgen en aandacht krijgen.. je bent van harte welkom!

Lichaamsgerichte coaching op maat
In het vrijblijvend kennismakingsgesprek onderzoeken we waar je tegen aan loopt en waarbij je begeleiding wenst te krijgen. Soms is het nodig om te kijken wat er in jouw geschiedenis speelt en je nog dwars zit. Als dat zo is dan doen we dat natuurlijk, maar voor mij is coaching en therapie in de eerste plaats: werken in het hier en nu. Ook het aantal sessies die wij afspreken is afhankelijk van je coach- en hulpvraag en voortgang van jouw persoonlijk proces.
Voor verdere informatie over lichaamsgerichte coaching: De vijf karakterstructuren.
Ik heb ervoor gekozen om niet voor zorgverzekeraars te werken zodat er optimale vrijheid en focus kan zijn voor datgene wat ten goede komt aan jouw proces. De kosten voor lichaamsgerichte coaching kunnen dus niet (deels) vergoed worden door zorgverzekeraars. Wel zijn deze kosten eventueel aftrekbaar van jouw jaarlijkse belastingaangifte. Zie hiervoor verder op mijn site voor meer informatie.

Lichaamsgerichte coaching Nijmegen
Als lichaamsgericht coach-therapeut richt ik mij op de regio Nijmegen – Arnhem: Lent, Bemmel, Huissen, Wijchen, Beuningen, Elst, Malden, Groesbeek, Oss, Grave, Uden maar ook buiten deze regio ben je natuurlijk van harte welkom. Neem hieronder contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan met jouw leven & loopbaan?
Neem contact op